уторак, 23. децембар 2014.

Mali saveti za uspešnu zimnicu



Bez ovih sitnica svako spremanje ukusne zimnice je gotovo nemoguće. Par kratkih saveta za uspešnu zimnicu :

  • Voće i povrće treba dobro očistiti i oprati jer svaka nečistoća prouzrokuje njegovo kvarenje
  • Voće za džemove, može se pripremati samleveno u mašini za meso, pasirano i seckano
  • Najbolje je kuvati manje količine voća
  • Zimnicu kuvati u širokoj posudi da bi voće i povrće bilo ravnomerno izloženo toploti
  • Tegle nikada ne treba puniti do vrha već 2-3 cm ispod ivice
  • Sušenje voća i povrća je pouzdan način konzerviranja. Mogu se sušiti na vazduhu, suncu, ili u rerni električnog šporeta
  • Tegle neće pući dok se sipa vrela zimnica, ako su predhodno zagrejane 
  • Blanširanje treba uraditi ovako : povrće se potopi u vrelu vodu i kuva vrlo kratko 1-3 minuta, a zatim izvadi i prelije hladnom vodom
  • Za blanširanje je najbolje koristiti mrežu za prženje krompira
  • Ako se za zimnicu koristi konzervans onda se na 1 kg voća ili povrća stavlja 1 g konzervansa


Prijatno !


Нема коментара:

Постави коментар